Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли је добро да више пута замрзавамо месо?

Свеже месо се брзо квари, а замрзавање је уобичајена метода ако желите да га чувате дуже време.
Фото: Pixabay/u_rt5bpvly

Замрзавање меса помаже у његовом очувању, а замрзавање на температурама испод -18 степени неколико дана може чак помоћи у смањењу ризика од неких болести које се преносе храном, као што је токсоплазмоза.

Упркос томе, поставља се питање да ли се месо може замрзнути више пута?

Да ли је безбедно поново замрзнути месо? Може се десити да одмрзнете месо, а затим одлучите да га ипак не припремате. У овом случају, поновно замрзавање меса је безбедно ако је одмрзнуто месо чувано у фрижидеру од првог вађења из замрзивача. Иако одмрзавање у фрижидеру није једини начин одмрзавања меса, то је најсигурнији метод ако мислите да желите да поново замрзнете све или бар део.

Као опште правило, месо се може поново замрзнути под условом:
  • ако се правилно чува у фрижидеру док се одмрзава
  • поново се замрзава у року од 3-4 дана
  • не остављајте ван фрижидера дуже од два сата
  • није провео више од једног сата на температури изнад 32 степени

Šta se dešava sa vašim telom ako prestanete da pijete alkohol 30 dana?

Преузмите андроид апликацију.