Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири знака да вам је потребан нов јастук: Трик од 30 секунди може одмах да реши дилему

Јастук је изузетно важан за квалитетан сан, а то често зенемарујемо.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Јастуци су предмети о којиме често не размишљамо превише. У моменту када почну да нас боле врат и леђа након буђења почињемо да размишљамо о могућим узроцима, па онда долазимо и до „проблема“ јастука.

Па, како да знате када је време да их промените?

Будите се са болом

Уколико се ово дешава све чешће требало би да размислите о промени јастука.

– Како јастуци старе, почињу да се кваре и пружају мање подршке. Неправилна подршка може изазвати проблеме са вратом, леђима и раменима. Такође може оставити осец́ај укочености ујутру и узроковати главобоље – објашњава струлњак Керен Ју.

Изгубио је облик

Постоји одређени тест који може да буде од користи за утврђивање да ли јастук треба да промените.

– Пресавијте јастук на пола и држите око 30 секунди. Када га отпустите, јастук би требало да се врати у свој нормалан облик. Ако се не врати, онда је време да купите нови – објашњава Ју.

Више није пахуљаст и удобан

Ако ваш јастук, загједно са обликом, више не изгледа пахуљато какав је био, време је за нови. Одвојите мало времена да приметите и размислите о томе да ли вам јастук пружа неопходну удобност или вам у току ноћи изазива напетост јер не можете да се наместите.

Рок трајања

Да ли сте знали да и јастуци имају рок трајања? Иако звучи чудно, ова временска ограничења нису резервисана само за предмете у вашем фрижидеру. Ознаке многих јастука такође имају датум који је добар показатељ када треба да купите нови.

Jeftine zamene za tablete za mašinu za sudove

Преузмите андроид апликацију.