Почетна > Спорт > Фудбал
Србија Фудбал

Чачак постаје центар женског фудбала у Србији

Док је женски фудбал у свету веома заступљен и код нас се доста ради на његовој популаризацији. У Чачку се све више девојчица интересује за тај спорт.
Фото: Unsplash/Jeffrey F. Lin

На тренинзима и турнирима ове младе Чачанке већ имају искуства. Истичу да радо одмеравају снаге са дечацима, да докажу да пођеднако добро играју фудбал.

„Тренирам већ око пет година, прво сам кренула са дечацима па сам сад прешла у женски клуб. Па, представља ми рекреацију и забаву“, рекла је Вишња Савићевић из Горњег Милановца.

„Тренирање фудбала ми значи да се бавим спортом и да трчим, да не седим за игрицама него да се само крећем“, додаје Лена Чоловић из Чачка.

Њена сународница Ивона Танасковић додаје:

„Много ми значи што тренирам и волела бих да и ови већи и млађи, како се зове, да тренирају. И идем на утакмице и турнире.“

На травнатом терену дају све од себе, али су имале прилику и да се докажу пред фудбалским стручњацима на селективним утакмицама.

„Гледајући уназад бар десетак година женски фудбал иде напред и напред и боље и боље и све више и више има клубова, а што је овако занимљиво западни регион предњачи у броју клубова. Ту је наравно и Чачак и овај, те девојчице јако лепо раде, тренирају“, наводи Славка Кањевац Пашти, селекторка западне Србије.

Афирмацији женског фудбала допринело је отварање бесплатне школе, па је међу стативама и на терену у Чачку, у спортским дресовима све више девојчица.

„Мислим да и тренутни овај резултат, тј. моменат у којем је женска репрезентација фудбала показује да и ту заиста постоји пуно простора, пуно талента, да само треба да се ради, тако да сматрам, мислим, негде верујемо да ће се оне пласирати на то Светско првенство и да ће просто девојчицама бити узор и пример да се прикључе и да направимо још већу бројност и масовност“, рекла је Јелена Павићевић, координатор Института за женски спорт.

Уз добре резултате на актуелним турнирима из чачанског женског фудбалског клуба очекују и да ће неке од ових девојчица ускоро заиграти у селекцијама Србије.

Vlahović piše istoriju, ruši rekorde Stankovića i Mijatovića

Преузмите андроид апликацију.