Mača čaj, poznat kao prirodni stimulans metabolizma, postaje sve popularniji zbog brojnih prednosti.
Ovaj tradicionalni japanski čaj u prahu ne samo da ima blago sladak ukus, već je i bogat katehinima i vitaminima A, B, C i E.
Odnedavno je omiljen dodatak u kafićima, ali i u pripremi hrane.
Osim što stimuliše metabolizam i pomaže bržem sagorevanju masti, mača čaj je poznat i po svojoj sposobnosti da uklanja toksine iz tela.
Može se koristiti ne samo u napitcima, već i u smutijima ili kao dodatak raznim jelima.
Možete ga dodati u testo, njoke, pa čak i u supu.
Mača čaj je odličan začin u jelima, ali može da obogati i ukus domaćeg sladoleda ili raznih poslastica.
Važno je napomenuti da deca i trudnice ne smeju da konzumiraju mača prah, a oprez je neophodan i osobama sa hroničnim oboljenjima.
Pre nego što počnete da koristite mača čaj, preporučuje se konsultacija sa lekarom ili specijalistom.
Za pripremu čaja prokuvajte vodu na temperaturi od oko 60°C, u vodu dodajte 1-2 grama praha i mešajte dok čaj ne postane penast.
Ostavite da odstoji tri do pet minuta i odmah popijte da biste iskoristili sve prednosti.
Preuzmite android aplikaciju.