Početna > Život i stil
Život i stil

Brojne prednosti mača čaja! A, da li baš svi smeju i trebaju da ga piju?

Mača čaj, poznat kao prirodni stimulans metabolizma, postaje sve popularniji zbog brojnih prednosti.
Foto: Pixabay/mirkostoedter

Ovaj tradicionalni japanski čaj u prahu ne samo da ima blago sladak ukus, već je i bogat katehinima i vitaminima A, B, C i E.

Odnedavno je omiljen dodatak u kafićima, ali i u pripremi hrane.

Osim što stimuliše metabolizam i pomaže bržem sagorevanju masti, mača čaj je poznat i po svojoj sposobnosti da uklanja toksine iz tela.

Može se koristiti ne samo u napitcima, već i u smutijima ili kao dodatak raznim jelima.

Možete ga dodati u testo, njoke, pa čak i u supu.

Mača čaj je odličan začin u jelima, ali može da obogati i ukus domaćeg sladoleda ili raznih poslastica.

Važno je napomenuti da deca i trudnice ne smeju da konzumiraju mača prah, a oprez je neophodan i osobama sa hroničnim oboljenjima.

Pre nego što počnete da koristite mača čaj, preporučuje se konsultacija sa lekarom ili specijalistom.

Za pripremu čaja prokuvajte vodu na temperaturi od oko 60°C, u vodu dodajte 1-2 grama praha i mešajte dok čaj ne postane penast.

Ostavite da odstoji tri do pet minuta i odmah popijte da biste iskoristili sve prednosti.

Koja namirnica ima više proteina? Piletina ili jaja?

Preuzmite android aplikaciju.