Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Бол у доњем делу леђа је последица недостатка једног минерала

Према истраживањима недостатак овог витамина доводи до озбиљних медицинских поремећаја као што су остеопоросис, дијабетес типа 2 и кардиоваскуларна обољења.
Фото: Pexels/Kindel media

Магнезијум је важан минерал који је укључен у многе аспекте нашег здравља. Магнезијум учествује у више од неколико стотина биохемијских реакција, и доприноси нормалном балансу електролита у телу, нормалној функцији мишића и нерава, учествује у многим функцијама које обавља нервни систем. Такође је потребан и за процесе који стварају ДНК, протеине и кости.

Грчење мишића

Услед недостатка магнезијума долази до грчења мишића и болова у доњем делу кичме. Магнезијум је минерал који допушта нашим мишићима да се опусте.

Када нашем телу недостаје магнезијум, почињемо да имамо проблема са мишићима, осећамо честе грчеве или трзаје мишића, понекад имамо и тикове фацијалних мишића. У екстремним ситуацијама, грчеви могу довести до хроничне несанице.

Неправилне срчане контракције

Мањак магнезијума такође може имати негативан ефекат на срчане мишиће. Пошто овај минерал омогућује правилне контракције срчаних мишића, његов недостатак може довести до срчане аритмије, која увећава шансу за срчаним ударом, као и можданим ударом.

Депресија и лоше расположење

Пре више од једног века, лек за депресију био је магнезијум. Пре више од једног века, било је уобичајено за докторе да преписују магнезијум пацијентима који пате од депресије.

Данас, веза између недостатка магнезијума и лошег расположења је заборављена, иако многа истраживања теже томе да је поново оснаже.

Непријатно зујање у ушима

Тиннитус је медицински израз за зујање у ушима. Иако је тиннитус често узрокован инфекцијама, до њега такође може доћи услед уношења премале дозе магнезијума у организам.

Стога, уколико имате овакве проблеме, покушајте да повећате дозу магнезијума коју свакодневно уносите и проверите да ли је то прекинуло непријатно зујање у ушима.

Камен у бубрегу

Већина људи верује да је добијање камена у бубрегу узроковано недостатком калцијума. Међутим, новија истраживања теже томе да покажу да недостатак магнезијума такође може бити узрок овог оболења.

Управо зато, конзумирање намирница које су богате магнезијумом може излечити ову болест.

Ove promene na jeziku upozoravaju da vam nedostaje važan vitamin

Преузмите андроид апликацију.