Početna > Život i stil
Život i stil

Biljke koje se od davnina koriste za pospešivanje cirkulacije

Za ljude čije su noge i ruke konstantno hladne obično se smatra da imaju problem sa cirkulacijom.
Foto: Pexels/bluebird-provisions

Postoji nekoliko razloga za pojavu ovog problema: može biti nasledan, a može se javiti i kao posledica manjka fizičke aktivnosti. Osim terapije koju vam može propisati lekar, od pomoći vam mogu biti i biljke koje se od davnina koriste za pospešivanje cirkulacije u rukama i nogama.

Ruzmarin

U narodnoj medicini ruzmarin se najčešće koristi kao napitak, ali čaj od ove biljke može da se koristi i za pripremu obloga. Kašiku listića ruzmarina kuvajte dva minuta u 1,5 dl vode, pa procedite. Čajem nakvasite lanenu krpu, obmotajte oko stopala, prekrijte suvim toplim peškirom i držite dvadesetak minuta. Ovaj tretman je najdelotvorniji pred spavanje.

Đumbir

Sastojci đumbira proširuju arterije i tako poboljšavaju cirkulaciju. Zato se on koristi za spuštanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi, opuštanje mišića i kao dobro sredstvo za reumatske probleme. Dve kafene kašičice svežeg ili kafenu kašičicu suvog đumbira prelijte šoljom ključale vode, promešajte i pustite da se malo prohladi. Pijte topao napitak dva puta dnevno.

Imate višak sira u frižideru? Možete ga zalediti, ali samo na ovaj način

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake