Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Биљке које се од давнина користе за поспешивање циркулације

За људе чије су ноге и руке константно хладне обично се сматра да имају проблем са циркулацијом.
Фото: Pexels/bluebird-provisions

Постоји неколико разлога за појаву овог проблема: може бити наследан, а може се јавити и као последица мањка физичке активности. Осим терапије коју вам може прописати лекар, од помоћи вам могу бити и биљке које се од давнина користе за поспешивање циркулације у рукама и ногама.

Рузмарин

У народној медицини рузмарин се најчешће користи као напитак, али чај од ове биљке може да се користи и за припрему облога. Кашику листића рузмарина кувајте два минута у 1,5 дл воде, па процедите. Чајем наквасите ланену крпу, обмотајте око стопала, прекријте сувим топлим пешкиром и држите двадесетак минута. Овај третман је најделотворнији пред спавање.

Ђумбир

Састојци ђумбира проширују артерије и тако побољшавају циркулацију. Зато се он користи за спуштање нивоа холестерола и триглицерида у крви, опуштање мишића и као добро средство за реуматске проблеме. Две кафене кашичице свежег или кафену кашичицу сувог ђумбира прелијте шољом кључале воде, промешајте и пустите да се мало прохлади. Пијте топао напитак два пута дневно.

Imate višak sira u frižideru? Možete ga zalediti, ali samo na ovaj način

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке