Važno je da napitak bude hladan.
Verovatno ste već hiljadu puta čuli da treba biti tople napitke kada ja napolju toplo. Ipak, iako nauka za to ima logično objašnjenje, probajte da popijete vruće pivo, gazirani napitak ili limunadu kada živa u termometru pređe 35. Dakle, piće mora da se rashladi. I to ako može brzo. Odmah.
Zamislite situaciju da vam dolaze prijatelji, a vi ste zaboravili da stavite pivo u frižider. E možete da ga ohladite za nekoliko minuta, tvrdi Den Maršal, autor knjige „Life Hacks: Helpful Hints to Make Life Easier“.
Prvi trik
Pokvasite peškir hladnom vodom, pa u njega zamotajte pivo i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta. Kad peškir s pivom izvadite iz zamrzivača, pivo će biti osvežavajuće hladno, tvrdi autor.
Drugi trik
Pića možete ohladiti i da ih razvodnjavate ledom, samo zamrznite nekoliko grozdova grožđa i stavite ih u čašu s pićem. Kad se grožđe odmrzne, neće se otopiti i razvodniti piće.
Treći trik
So snižava temperaturu smrzavanja vode, a slana voda može biti mnogo hladnija da se ne smrzne. Ledu je temperatura u zamrzivaču oko minus 17,7 stepeni, ali zbog dodate soli koja se razgrađuje u natrijum i jone hlora koji onemogućuju molekulama vode stvaranje kristala i dalje će se, zbog dodate soli, pretvarati u vodu. Nakon što stavite malo soli u vodu, teoretski možete spustiti temperaturu piva na 0 stepeni za pet minuta.
Četvrti trik
U pomoć stižu papirnati ubrusi. Ako želite da brzo rashladite limenku ili bocu piva, treba da je zamotate u mokri papirnati ubrus i stavite u zamrzivač. Deset minuta kasnije piće je spremno za konzumiranje piše „Vine Pair“
Preuzmite android aplikaciju.