Почетна > Бизнис
Бизнис

Америчка казина зарадила 66,5 милијарди долара у 2023.

Америчка комерцијална казина зарадила су 66,5 милијарди долара у 2023, што је најбоља година у тој индустрији икада, објавила је данас национална трговинска асоцијација.
Фото: Unsplash/kaysha

Америчко удружење за игре на срећу саопштило је да је укупан износ био 10 одсто већи него 2022, која је такође била рекордна година, пренео је АП.

Када буду објављени подаци о приходима од казина у власништву племена касније ове године, очекује се да ће укупна добит од коцке у 2023. донети близу 110 милијарди долара америчким казинима, наводи АП.

„Од традиционалног казина до онлајн коцкања, потражња одраслих Американаца за оваквим играма била је већа него икада”, рекао је председник удружења Бил Милер.

Он је истакао да је почетком прошле године, инфлација била висока, али како је време одмицало, „почела је да се смањује, а потрошачи су кренули да троше” и резултат је рекордна година за индустрију игара на срећу.

АП наводи да су слот машине донеле 35,51 милијарду долара у 2023. години, што је повећање од 3,8 одсто у односу на 2022, док су стоне игре зарадиле 10,31 милијарду долара и донеле повећање од 3,5 одсто.

Спортско клађење је остварило приход од 10,92 милијарде долара, што је пораст од 44,5 одсто, преноси Танјуг.

Lažni poziv građanima da investiraju u „Gasprom”

Преузмите андроид апликацију.