Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако се придржавате ових савета можете јести слатко и мршавити

Иако многе строге дијете намећу ограничења у једењу слаткиша, неки стручњаци сматрају да то није исправан приступ и да доводи до лошег односа са храном.
Фото: Pixabay/LAWJR

Стога, ако желите да поједете нешто слатко, препустите се слободно. Ако сте љубитељ десерта, али желите да смршате, постоји много здравих опција које дијететичари препоручују чак и онима који се држе калоријског дефицита.

Одлучите се за десерте у контролисаним порцијама

Само зато што покушавате да смршате не значи да морате престати да једете десерте. Уместо тога, опрез са величинама порција може учинити чуда. Десерти са контролисаним порцијама су добре опције за оне који желе да контролишу своју тежину.

Уживајте у шољици зеленог чаја уз свој десерт

Можда нећете аутоматски повезати испијање чаја са једењем десерта, али та комбинација може бити не само укусна већ и здрава. Зелени чај садржи кофеин и једињење звано ЕГЦГ, за које се показало да подржава губитак тежине.

Ослоните се на природну слаткоћу воћа

Ако сте љубитељ воћа, покушајте да се с времена на време ослоните на своју омиљену сорту. Једење воћа може помоћи да задовољите своју жељу за слаткишима, а самим тим и да свом телу дате неопходна влакна која могу помоћи у контроли апетита и достизању ситости.

 Дозволите себи да једете било који десерт

Понекад превише ограничења за губитак тежине може изазвати контраефекат. Када се ограничимо у исхрани и не дозволимо себи да уживамо у храни за којом жудимо, жудња ће се само повећати. Жеља ће наставити да расте највероватније све док се не предате. У том тренутку је већа вероватноћа да ћете јести веће количине него што сте одмах препустили. Звучи контраинтуитивно јести слатко да бисте смршали, али вам заправо помаже да одржите своје одлуке и дисциплину на дуге стазе.

Koliko vremena će vam trebati da izgubite višak kilograma?

Преузмите андроид апликацију.