Почетна > Бизнис
Бизнис

Акција „Стоп инфлацији 100+“ почиње данас у Црној Гори

Акција „Стоп инфлацији 100+“ почиње данас, а грађане, према најавама из Владе Црне Горе, очекује снижење цена на више од 100 артикала.
Фото: Wikimedia Commons/Rasho

Црногорско Министарство економског развоја и туризма је у сарадњи са представницима трговачких ланаца, дистрибутерима, као и другим заинтересованим субјектима, договорило наставак акције „Стоп инфлацији“ под називом „Стоп инфлацији 100+“ која има за циљ заштиту животног стандарда грађана и смањење инфлације, преноси РТЦГ.

Трговци су дужни да дефинишу листу од најмање 100 производа за које ће снизити цене тако што ће утврдити максималну малопродајну и велепродајну маржу у висини од пет одсто, док за трговце који имају испод 100 запослених, антиинфлациона корпа подразумева листу од најмање 50 производа.

Производи из антиинфлационе корпе ће се обележавати на идентичан начин као и у претходној акцији „Стоп инфлацији“, која је трајала од краја марта до краја јуна ове године.

За трговце који продају специфичну врсту робе, попут технике, козметике, антиинфлациона корпа ће бити прилагођена тој врсти производа.

Акција траје до краја године.

Konobari lako nalaze posao, ali su plate minimalne

Преузмите андроид апликацију.