Кисели купус је традиционална зимница. Једе се на стотину начина и природни је пробиотик.
Велика предност киселог купуса је што помаже у варењу масних јела и убрзава метаболизам, чиме се убрзава излучивање штетних материја из организма и чисти и регенерише јетра.
Купус такође подстиче зарастање рана, а ефикасан је и код реуматизма и упале вена. Кисели купус је извор ниацина (витамина Б3), који је неопходан за ћелијску енергију, метаболизам и метаболизам у мозгу.
Међу благодатима киселог купуса наводи се да чини организам отпорнијим на стрес, помаже у стварању црвених крвних зрнаца, стимулише рад ћелија и делује подмлађујуће, а важан је за одржавање чврстоће костију и доприноси опоравак истрошеног везивног ткива.
Ова намирница садржи велику количину витамина Ц, због чега је идеална у борби против вируса и инфекција карактеристичних за ово доба године.
Узимајући у обзир све наведено, не чуди што људи кисели купус називају леком за стотину болести.
Преузмите андроид апликацију.