Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Дис фестивал у Галерији Матици српске

У Галерији Матице српске одржаће се Дис-фестивал од 14. до 16. септембра. Фестивал је део вишегодишњег континуираног рада Пер.Арт организације на развоју и одржању културе солидарности и приступачног окружења.
Фото: Галерија матице српске

Дис фестивал представља јединствен програм у свету савременог плеса и перформанса и окупља уметник/це са инвалидитетом чији су радови направљени за извођење у музејско-галеријском простору, или су му прилагођени за ову прилику.

Програм је усмерен на критичко преиспитивање питања бриге у данашњем друштву, као и начина на који се стварају ставови о различитости. У називу фестивала дис- је латински префиx којим се између осталог означава негација, супротно значење или одсуство нечега.

Фестивал је део вишегодишњег континуираног рада Пер.Арт организације на развоју и одржању културе солидарности и приступачног окружења.

Програм ће се одвијати у изложбеним просторима Галерије Матице српске приступачним за кориснике колица и биће превођен на српски говорни и знаковни језик.

Ношење медицинске или ФФП2 маске је обавезно током присуства програму. Маске ће бити обезбеђене пред почетак сваког програма.

Изузетак од ношења маске имају особе које из здравствених или физичких разлога нису у стању да носе маску и особе које комуницирају на знаковном језику.

Уметничко вођство: Саша Асентић
Извршна продукција: Наташа Мурге Савић и Маја Туцић
Техничко вођство: Растко Илић
Промоција на друштвеним мрежама: Дуња Црњански
Преводилац: Небојша Пајић
Тумач за знаковни језик: Марија Габнаи
Партнер: Галерија Матице српске
Продукција: Пер.Арт
Подршка: Еurope Beyond Access – пројекат суфинансиран средствима програма Креативна Европа
Европске Уније, Град Нови Сад, Ерсте банка, Фондација Нови Сад – Европска престоница културе.

Сви програми на фестивалу су бесплатни. Због веома ограниченог броја места у публици пријава путем
мејла је обавезна: perart2005@gmail.com

Izložba slika i crteža Dejane Nešović “Word up” u SKCNS Fabrika

Преузмите андроид апликацију.