Најбоље је да цвекла прво одстоји у води око 15 минута, јер ће вода омекшати кору и олакшати цео процес.
Цвекла у себи садржи многа својства која позитивно утичу на наш организам.
Пуна је витамина и минерала, а иако ју је најздравије јести сирову, многима је укуснија када је кувана.
Међутим, чишћење цвекле многим домаћицама задаје главобољу.
Истини за вољу, тешко се љушти, а и боја остаје на прстима.
Када бирате цвеклу, првенствено то радите на основу облика, боје и величине и бирајте само здраве плодове.
Пре него што је ољуштите, потопите је у воду на 15 минута, а затим је оцедите и уклоните листове, уколико их има. По могућству, сваку цвеклу очистите четком, а ољуштите је љуштилицом за кромпир. Тако је најлакше и, наравно, уколико буде било потребе, обавите додатно чишћење ножем.
Кора цвекле се након кувања много лакше љушти, а у исто време се чувају хранљиве материје.
Остало је још само да одлучите да ли ћете је јести као салату или као прилог.
Смањује ризик од срчаних болести, јача имунитет – зашто дан треба започети шетњом
Преузмите андроид апликацију.