Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

400 музичара приредило спектакл за Новосађане на платоу СНП-а (ФОТО)

Два симфонијска оркестра, два хора, дечији хор и признати солисти попут сопранисткиње Марије Јелић, тенора Александра Толимира и баритона Васе Стајкића  извели су вечерас импознатно дело Карла Орфа „Кармина Бурана“ на платоу испред Српског народног позоришта за преко хиљаду Новосађана.
Фото: Градске инфо

Четири стотине музичара, овај својеврсни спектакл започели су песмом „Фортуна“ и тако хиљадама Новосађана пружили снажан уплив у оквире овог дела, и подарили незаборавно вече под ведрим небом.

Фото: Градске инфо

Ову јединствену сценску кантату извео је диригент Александар Којић.

Фото: Градске инфо

Овом приликом су се ансамбли Опере СНП-а и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” заиста показали у најбољем светлу и одушевили окупљену публику.

Фото: Градске инфо

„Кармина Бурана” Карла Орфа (1895-1982) од настанка 1937. године најпопуларније је дело немачког композитора за које је текст нашао у истоименој збирци из 13. века у којој су сабране песме школараца луталица, доконих студената и певача, сочни, пикантни стихови о љубави и природи, безбрижна химна животној радости.

Фото: Градске инфо

Она је део музичког триптиха под називом „Тријумф” (Trionfi) кога чине кантата „Кармина Бурана”, кантата „Катули Кармина” (Catulli Carmina) и кантата „Тријумф Афродите” (Trionfi di Afrodite).

Фото: Градске инфо

Новосађани су управо вечерас премијерно могли да испрате изведбу овог дела, које ће се изводити 28. маја и на Тргу републике у Београду у оквиру ЦЕБЕФ фестивала.

Фото: Градске инфо

Kraljica tehna Fatima Hadži 3. juna na „Green Love“ festivalu

Преузмите андроид апликацију.