Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Počeo 30. Novosadski maraton

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin pozdravio je učesnike pred počatak Novosadskog polumaratona koji je startovao na Trgu slobode, a na kojem ove godine učestvuje 1200 takmičara iz zemlje i 170 takmičara iz inostranstva.
Foto: Grad Novi Sad

„Grad Novi Sad je ponosan na održavanje današnjeg, jubilarnog 30. Novosadskog polumaratona, jednu od najstarijih i najmasovnijih sportskih manifestacija kod nas. Grad je prepoznao značaj održavanja ovog takmičenja, jer se time promoviše zdrav način života i bavljenje fizičkom aktivnošću svih, a posebno mladih. Polumaraton je takođe zanačajan i po tome, što na njemu pored profesionalnih sportista, učestvuje i veliki broj onih koji se rekreativno bave sportom, a svi su ovde došli da pokažu sebi da mogu da se izbore sa svim izazovima i fizičkim naporima“, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

Pored glavne trke polumaratona dužine 21 kilometar, održava se i niz kraćih trka kao što je štafetni polumaraton, rekreativno trčanje od 10,5 kilometara, trka zadovoljstva od pet kilometara, nordijsko hodanje, rekreativno trčanje i šetnje za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih i srednjih škola i puzeća trka beba.

Foto: Grad Novi Sad

Za najuspešnije takmičare Novosadskog polumaratona koji osvoje prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji u trkama od 21 kilometar i 10,5 kilometara predviđeni su pehari, dok su za sve ostale takmičare koji završe trku predviđene medalje.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Preuzmite android aplikaciju.