Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Звук Балкана на СПЕНС-у – „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ свирао за Новосађане (ВИДЕО)

На великој овогодишњој турнеји, невероватан састав из Барселоне – Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, зауставио се синоћ на СПЕНС-у како би Новосађани и Новосађанке уживали у сјајним ритмовима којима нико не може да одоли већ годинама. Како је то било у Новом Саду – погледајте:

 

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra специфичан је и препознатљив јер се кроз њихову музику могу чути чаробни тонови џеза, ромске, клезмер и друге врсте музике, а утицаје црпи из тонова Источне Европе, Јужне Америке, Шпаније и Блиског Истока.

Тако је било и синоћ пред новосадском публиком:

Њихова изведба чувене ромске песме Ђелем, ђелем на Јутјуб платформи броји преко 10 милиона прегледа. И сами чланови бенда потичу са различитих крајева света, а у састав укључују и номадске, ротирајуће музичаре.

Седиште бенда је у Барселони и тренутно наступа са осморо чланова на бини: Маргерита Абита (вокал, Италија), Пере Нолас (виолина, Каталонија), Фернандо Салинас (хармоника, Шпанија), Јулиен Чанал (гитара, Француска), Иван Ковачевић (контрабас, Србија) и Стелиос Тогјас (перкусије, Грчка,) Ћави Пендон (кларинет, Шпанија).

Иван је рођени Београђанин који већ скоро две деценије живи у Барселони и са својим пријатељима чини бенд Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Овај бенд је крајем 2020. објавио албум „Нова Ера“ са новом певачицом Маргеритом Абитом пореклом са Сицилије, са којом је објавио обраду „драгуља“ балканске музике Маријо дели бела Кумријо и чувену песму Силване Арменулић Циганине свирај, свирај.

Danas u Pozorištu mladih novosadska premijera komedije „Između dva meseca“

Преузмите андроид апликацију.