Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Звезда: Нанели ударио Лазаревића

Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење у ком наводи да је играч Партизана Џејмс Нанели ударио ривала из редова црвено-белих Стефана Лазаревића у лицe.
Фото: Градске инфо

Саопштење преносимо у целости.

х Стефана Лазаревића у лицe.

Саопштење преносимо у целости.

„КК Црвена звезда обавештава јавност да је у недељу у преподневним часовима, играч нашег првог тима Стефан Лазаревић задобио повреде које се карактеришу као „тешке телесне повреде“ након физичког напада од стране играча КК Партизан Џејмса Нанелија.

Инцидент се догодио пре почетка преподневног тренинга нашег тима у Београдској Арени, а том приликом Стефан Лазаревић је задобио повреде које можете видети у сликама у прилогу испод текста.

КК Црвена звезда најоштрије осуђује овај акт, а због тежине повреде очекујемо реакцију МУП који у овим тренуцима узима изјаве и врши увиђај, али и правосудних органа и судова, јер се ово дело по Кривичном Закону Републике Србије води као „наношење тешких телесних повреда“.

Такође, очекујемо и хитну реакцију АБА лиге на инцидент који је незабележен у историји ове лиге и са оваквим последицама. КК Црвена звезда Меридианбет упозоравао је на детаље са претходних утакмица који нису санкционисани од стране судија током мечева, али и дисциплинских органа лиге накнадно, а један од тих детаља је ударање и дављење Џејмса Нанелија на утакмици број 2 управо на нашем играчу Стефану Лазаревићу.

Овај напад превазилазе све границе спорта и нормалног, и очекујемо хитне реакције свих одговорних!

КК Цревна звезда Меридианбет је хитно већ поднео дисциплинску пријаву надлежним органима АБА лиге, спортскомд директору Милији Војиновићу, као и дисциплинском судији и осталим органима лиге!

Очекујуемо да играч КК Партизан Џејмс Нанели буде дисквалификован и привремено удаљен из такмичења. У супротном та утакмица не може и неће бити регуларна, и не може се осигурати безбедност у утакмици и свих актера исте од тежих инцидената“, пише у саопштењу.

Трећи меч Партизана и Црвене звезде у финалу АБА лиге игра се вечерас од 20.30 часова у Београдској арени. Црно-бели су домаћини и губе 2-0.

КК Војводина се огласила поводом суђења у другој утакмици финала АБА 2 лиге: Очигледна намера да се “погура” један тим, а заустави други

Преузмите андроид апликацију.