Почетна > Спорт > Кошарка

Актуелно Кошарка Нови Сад

КК Војводина се огласила поводом суђења у другој утакмици финала АБА 2 лиге: Очигледна намера да се “погура” један тим, а заустави други

Кошаркашки клуб Војводина издао је данас саопштење за јавност поводом судијског критеријума на другој утакмици финала АБА 2 лиге која је одиграна у четвртак и у којој су Новосађани доживели пораз.
Фото: КК Војводина

Саопштење преносимо у целости:

„Тачно је да ко губи има право да се љути, али ко губи на онако сраман и бруталан начин има право, али и обавезу да дигне глас против неправде! Превасходно због кошарке као спорта и деце која је играју.

Кошаркашки клуб Војводина мтс се до сада није оглашавао тим поводом, иако је судијских грешака било и раније, али смо се сада први пут суочили са очигледном намером да се “погура” један тим, а заустави други.

Желимо да скренемо пажњу јавности на безобзирни третман који смо имали код судија током финалне серије АБА 2 лиге, у дуелу са суботичким Спартаком.

Судијским критеријумима и одлукама, бачена је мрља на кошаркашки спектакл који је пратило више од 10.000 људи у Новом Саду и Суботици, те изазвало велико разочарање наших, а како смо могли да чујемо на утакмици и неких симпатизера нашег ривала.

Перфидним навлачењем, „сецкање“ игре, досуђивање у корист наших ривала у готово свакој спорној ситуацији, прекидање сваке наше серије, избацивање пет наших играча због личних грешака, избацивање са утакмице нашег председника господина Жељка Рабраче на приговор делегату за срамно суђење…ко имало разуме кошарку, јасно му је како су „мајстори“ свог заната изнедрили новог АБА 1 лигаша.

Ми овом приликом честитамо играчима и стручном штабу Спартака на “мушкој” борби и игри током целе сезоне и жао нам је што је неко помислио да је такав начин да се добије утакмица легитиман.

КК Војводина мтс жели да дигне глас против таквих дешавања у нашој кошарци. Затражили смо експертизу суђења, али овом приликом желимо да апелујемо на АБА лигу да коначно спречи такве ситуације и да се о победнику одлучује на терену, а не ван њега. Озбиљна лига ово себи не би смела да дозволи, јер како другачије одржати лигу.

А можда и неком смета што се кошарка опет вратила у Нови Сад!? Што смо оборили рекорд гледаности у АБА 2 лиги на првој утакмици финала, када нас је у Новом Саду пратило више од 6.000 гледалаца.

А на песму “A sad adio” можемо само да поручимо “Ci vediamo”.“

Beograd kandidat za fajnal-for Evrolige

Преузмите андроид апликацију.