Почетна > Свет
Свет

Званичник САД тврди да Вагнер група регрутује осуђенике

Руска приватна војна компанија Вагнер група покушава да регрутује преко 1.500 осуђеника за учешће у рату у Украјини, али многи одбијају да се укључе у ратна дејства, изјавио је високи званичник америчког министарства одбране.
Фото: Танјуг/AP/File

„Наше информације показују да Вагнер група трпи велике губитке у Украјини, посебно страдају млади и неискусни борци“, рекао је амерички званичник новинарима говорећи под условом да остане анониман, преноси Ројтерс.

Европска унија је увела санкције Вагнер групи оптужујући је за тајне операције које спроводи за рачун Кремља, али председник Русије Владимир Путин указао је да та група не представља руску државу, као и да „приватни војни извођачи“ имају право да раде било где у свету све док не крше руске законе.

Амерички званичник је рекао да је видео снимке на друштвеним мрежама, на којима се чини да се појављује Јевгениј Пригожин, за кога министарство финансија САД и Европска унија тврде да је повезан са Вагнер групом, како покушава да регрутује руске осуђенике, али и Таџикистанце, Белорусе и Јермене.

Без Русије нема мира у Европи

Преузмите андроид апликацију.