Почетна > Бизнис
Бизнис

Златибор, Врњачка бања, Дивчибаре крцати, а цене астрономске

Како многе европске земље укидају мере, нека ограничења и даље важе, па српски угоститељи могу задовољно да трљају руке. Услед ситуације са пандемијом која траје већ скоро три године, нема дилеме да ће грађани одлучити да свој годишњи одмор ипак проведу на некој од наших прелепих планина. Љубитељи путовања, који имају школарце, уместо продуженог викенда, имаће целих девет дана за уживање на планинама и бањама.
Фото: Unsplash/Luka_Ristic
Златибор очекује 40 000 гостију

По питању попуњености за предстојеће празничне дане, на Златибору ништа ново – распродати! Очекује се више од 40 000 гостију.

Златиборски хотелијери изашли су са разноликом понудом сретењских аранжмана, а такав им је и ценовник. Дан боравка по једној особи на бази полупансиона, у периоду од 11. до 16. фебруара, креће се у распону од 1 500 до 5 000 динара. Луксузнији хотели понудили су вишедневне пакете, тако да се за услугу „четири дана/три ноћи“ тражи од 150 до 200 евра по особи. Власници приватног смештаја своје апартмане издавали су по ценама од 30 до 80 евра дневно.

Кревет више тражиће се и на Тари, која у капацитетима Војне установе „Тара“, Националног парка и приватног смештаја нуди око 4 500 лежаја. Тамо где слободних апартмана још увек има, цена им је 50 евра.

Дивчибаре без слободних места, цене као и за Нову годину

На Дивчибарама је ове зимске сезоне константно крцато, јер су испуњени основни услови за боравак туриста – снега има, скијања има, само слободних места за боравак за празнични период око државног празника Сретење – нема.

„Што се тиче периода од 12. до 16. фебруара, он је 99 одсто попуњен још одавно, а с обзиром на то да је продужен зимски школски распуст, све више се тражи и период након 16. фебруара. Интересовање је огромно, резервације за период након 16. фебруара су константни, а традиционално највише гостију долази са подручја Београда и градова Војводине.

Што се тиче цена смештаја на водећој туристичкој дестинацији ваљевског краја у периоду од 12. до 16. фебруара, оне се на нивоу новогодишњих аранжмана, односно, више за цену једног дана јер је сада реч о четвородневном, а не тродневном боравку.

Дакле, гости који већ за викенд стигну на Дивчибаре, у приватним апартманима дан боравка у овом празничном периоду плаћаће од 60 до чак 180 евра, ако се ради о онима који носе ознаку „лукс“. Што се тиче хотелског смештаја, зависно од категорије, цене се крећу од минималних 3 600 динара само за ноћење, до преко 60 000 динара за луксузни хотелски апартман са свим оброцима и додатним услугама, наравно по особи.

Илустрација о дивчибарским ценама смештаја је и оно што је тренутно слободно на сајту за резервацију смештаја за период од 12. до 16. фебруара за две особе: апартман од 35 квадрата са три кревета за 225 000 динара, или цела викендица са осам кревета за 376 000 динара.

Апартмани у Врњачкој бањи 100 евра

Врњачка бања, која је прошле године била најпосећенија у Србији, изгледа да је оправдала то интересовање. Наиме, у нашој најпознатијој бањи скоро да нема слободних места за сретењске празнике.

Одавно је већ све резервисано, а цене дневног најма апартмана су се кретале од 30 па до чак 100 евра.

Такође, и хотели су попуњени, јер је већина имала акције за аранжмане који су обухватали продужени викенд за предстојећи празник.

Фото: Unsplash/ausy
Фрушка гора попуњена, места више нема

Хотели, виле и апартмани на Фрушкој гори, омиљеној туристичкој дестинацији Новосађана и Београђана, за сретењске празнике резервисани су још пре месеца дана. Слободних места готово да нема.

Места за ноћење на јужним падинама Фрушке горе центар су бањског туризма са луксузним термама. Оно чега на овој сремачкој лепотици ипак највише има јесу викендице, које се већином изнајмљују по цени од 20 до 40 евра, али већина и овог смештаја за Сретење је попуњена. Како кажу туристички радници, остало је још нешто мало места луксузних апартмана по хотелима.

На Фрушкој гори није реткост наћи виле које се изнајмљују и по 200 евра на дан.

Od danas ograničene cene dizela i benzina

 

Преузмите андроид апликацију.