Početna > Srbija
Srbija

Žigmanov sa Žiofreom o aktuelnoj situaciji u Srbiji i regionu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre razgovarali su danas u palati „Srbija o aktuelnoj situaciji u Srbiji i regionu.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Žigmanov je obavestio Žiofrea o poslednjim naporima države da se odnosi sa Hrvatskom relaksiraju i u tom kontekstu o svojoj ulozi.

Naveo je da razgovori i komunikacija nemaju alternativu i izrazio nadu da je ovo dobar početak novih, nadamo se, boljih odnosa susednih zemalja.

Sagovornici su razgovarali i o temama koje se odnose na oblasti delovanja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ministar je istakao da zaposleni u Ministarstvu posvećeno rade na promociji ljudskih prava, solidarnosti, tolerancije, humanosti i društvenog dijaloga.

Žiofre je pozdravio aktivnosti kojima se bavi Ministarstvo, pohvalio je izborni proces za nacionalne savete nacionalnih manjina, kao i najavljene ratifikacije dva opciona protokola (uz Pakt o ekonomsko-socijalnim i kulturnim pravima i Konvenciju o pravima deteta) čime će se zaokružiti praćenje ljudskih prava u Srbiji.

Istakao je važnost efikasnih i osnaženih nezavisnih tela i ulogu organizacija civilnog društva u promovisanju i zaštiti ljudskih prava i jačanju demokratske prakse, te dodao da će Delegacija Evropske unije u Srbiji nastaviti da podržava aktivnosti Ministarstva.

Dačić sa ambasadorom Belhažom o saradnji Srbije i Maroka

Preuzmite android aplikaciju.