Почетна > Србија
Србија

Жигманов са Жиофреом о актуелној ситуацији у Србији и региону

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануел Жиофре разговарали су данас у палати „Србија о актуелној ситуацији у Србији и региону.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Жигманов је обавестио Жиофреа о последњим напорима државе да се односи са Хрватском релаксирају и у том контексту о својој улози.

Навео је да разговори и комуникација немају алтернативу и изразио наду да је ово добар почетак нових, надамо се, бољих односа суседних земаља.

Саговорници су разговарали и о темама које се односе на области деловања Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Министар је истакао да запослени у Министарству посвећено раде на промоцији људских права, солидарности, толеранције, хуманости и друштвеног дијалога.

Жиофре је поздравио активности којима се бави Министарство, похвалио је изборни процес за националне савете националних мањина, као и најављене ратификације два опциона протокола (уз Пакт о економско-социјалним и културним правима и Конвенцију о правима детета) чиме ће се заокружити праћење људских права у Србији.

Истакао је важност ефикасних и оснажених независних тела и улогу организација цивилног друштва у промовисању и заштити људских права и јачању демократске праксе, те додао да ће Делегација Европске уније у Србији наставити да подржава активности Министарства.

Dačić sa ambasadorom Belhažom o saradnji Srbije i Maroka

Преузмите андроид апликацију.