Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Завршни турнир првенства Србије у баскету 3×3 на београдском Тргу Републике

Завршни турнир првенства Србије у баскету 3×3 у среду ће се одржати на београдском Тргу Републике. Шеснаест екипа бориће се за титулу првака међу којима је највећи фаворит екипа Уба.
Фото: Танјуг/AP/Petr David Josek

За непуних пет месеци баскет 3х3 играо се у преко 40 градова у Србији да би се на крају добило 16 екипа које ће борити за првака државе на завршном турниру у Београду.

„Очекује нас атративан програм са изузетно квалитеним екипама. Публика ће мимо баскета добити квалитетан садржај, каже за РТС менаџер Кошаркашког савеза Србије за бескет 3×3, Дејан Ђокић.

Ђокић наводи да ће се такмичење одржати на два терена на Тргу Републике уз монтажне трибине. За оне који не успеју до дођу до свог места биће постављен лед екран на коме ће моћи да се виде сви мечеви.

РТС ће на свом Другом програму преносити завршну фазу такмичења од четвртфинала до утакмице за првака Србије.

Утакмице почињу у 16 часова. Групна фаза такмичења требало би да се заврши до 19.30. Одмах после крећу четвртфинални мечеви, док би првака Србије требало да одбијемо до 22.30.

У случају кише, Ђокић каже да се такмичење сели у халу „Баскет сити“ на Чукаричкој падини.

„Колико је било интересовање за првенство Србију у баскету 3х3 показује и то да је на четрдесетак турнира учествовало по 16 до 18 екипа“, наглашава Ђокић.

Као једног од фаворита истиче екипу Уба, првопласиране на Фибиној ранг-листи, коју чине наши репрезентативци, актуелни светски и европски шампиони.

Stahovski prozvao Đokovića: Ne želi da ugrozi svoj status u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.