Почетна > Србија
Србија

Завршетак реконструкције кикиндског Дома здравља до краја јула

До краја јула требало би да буду завршени радови на комплетној санацији и реконструкцији Здравствене амбуланте кикиндског Дома здравља. Из градског буџета за те радове издвојено је 3,5 милиона динара.
Фото: РТВ/Бранислав Угринов

Неопходни радови на решавању дугогодишњег проблема функционалности водоводне и канализационе мреже у објекту III здравствене амбуланте кикиндског Дома здравља, били су повод комплетне санације и реконструкције тог објекта. Град је за ту реконструкцију издвојио 3,5 милиона динара.

„Када радимо водовод и канализацију, а можете претпоставити како је то обиман посао. Градска управа је решила да из средстава која су намењена Дому здравља издвоји средства за санацију и реконструкцију читавог објекта“, каже за РТВ докторка Биљана Марковић, директорка Дома здравља у Кикинди.

У оквиру објекта III здравствене амбуланте смештена је служба Кућног лечења, која је и наставила рад у том простору, док је до завршетка реконструкције служба Опште медицине измештена у оквиру амбуланте у Микронасељу.

„Служба за кућно лечење била је у скученом простору, а сада је промењен распоред простора. Убудуће ће функционисати на једном месту, са више простора. Ту су и две амбуланте Опште медицине, које ће функционисати у истом простору, али сада у много бољим условима“, истиче докторка Марковић.

Свакодневни рад, значајан број пацијената у Служби кућног лечења, дванаесточасовни сменски рад, уз адекватан квалитет здравствене услуге, биће олакшани значајно бољим условима рада.

„Статистички, дневно имамо око 60 пацијената на терапији, као и 25 превијања. Ту је и административни део посла, куцање, па нам је неохгодан и добар рачунар, штампач. Сада смо и то смо добили“, закључује директорка Дома здравља Кикинда.

Радови на реконструкцији здравствене амбуланте кикиндског Дома здравља требало би да буду завршени до краја јула.

У наредном периоду, како наглашавају у тој кикиндској здравственој установи, приоритет је реализације пројекта Диспанзера за жене.

У међувремену, као прелазно решење, неопходно је обезбедити адекватан простор за рад Диспанзера.

Obuka vojnika na raketnim sistemima artiljerije

Преузмите андроид апликацију.