Почетна > Србија
Србија

Обука војника на ракетним системима артиљерије

На мирнодопским локацијама у околини Ниша у току је редовна обука војника на служењу војног рока генерације „март 2022“ који су распоређени у Мешовити артиљеријски дивизион Мешовите артиљеријске бригаде.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

У овом периоду војног рока, након успешно завршене индивидуалне обуке, војници се заједно са професионалним саставом обучавају за борбену употребу самоходних вишецевних лансера ракета 128 мм М-94 „пламен-с“ и 262 мм М-87 „оркан“.

Ради оспособљавања за делотворну употребу ракетних система, војници пролазе све садржаје обуке у саставу послуга, од извиђања и поседања ракетног положаја, преко превођења оруђа у борбени положај, заузимања елемената за гађање, рада послужилаца након издавања команде за гађање, до преласка на наредни ватрени положај.

Истовремено са обуком војника на служењу војног рока реализује се и додатно оспособљавање професионалних војника који су своју каријеру у Војсци Србије недавно започели на дужностима послужилаца на овим артиљеријским ракетним системима.

Обука војника на служењу војног рока у Мешовитој артиљеријској бригади траје три месеца током којих се обучавају за извршавање колективних задатака и активно укључују у живот и рад јединице, те напомиње да ће многи од њих баш у тој бригади засновати радни однос као професионални војници Војске Србије.

Predsednik Egipta doputovao u Srbiju, dočekao ga Vučić

 

Преузмите андроид апликацију.