Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Завршено инфраструктурно опремање стамбеног блока у Ветернику (ФОТО)

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције завршила је радове на инфраструктурном опремању блока за стамбено збрињавање избеглих лица у Улици Милана Тепића у Ветернику, а ова инвестиција вредна је 36 милиона динара.
Фото: УГЗИНС

Радови су обухватили изградњу интерне саобраћајнице, уређење блока са пешачким стазама и изградњу 66 паркинг места, као и канализационе мреже у дужини од 72 м, водоводне мреже у дужини од 119 м и постављање 22 стуба јавне расвете.

Изграђене саобраћајне површине обухватају колски прилаз стамбеном објекту, 24 паркинг места са северне стране, од којих су 4 за особе са инвалидитетом, 42 паркинг места са јужне стране објекта, као и пешачке стазе.

Предметни простор повезан је на постојећу саобраћајну мрежу преко Улице Милана Тепића.

Око самог објекта изграђен је тротоар променљиве ширине, као и улазни тротоар, а приступ објекту за особе са инвалидитетом обезбеђен је преко пешачке рампе адекватног нагиба.

Фото: УГЗИНС
Фото: УГЗИНС

Одвођење атмосферских вода регулисано је нивелацијом саобраћајних површина.

Овим подухватом Град Нови Сад омогућава несметане услове за живот и свакодневно функционисање за становнике 94 стамбене јединице, који су свој нови дом пронашли у новоизграђеним објектима.

Фото: УГЗИНС
Фото: УГЗИНС

Biciklisti ovog petka podižu svest o pravilima noćne vožnje

Преузмите андроид апликацију.