Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Завршена надоградња и обнова Гимназије „Исидора Секулић“

Ученици и професори Гимназије “Исидора Секулић”, након две године, вратили су се 24. јануара из Машинске школе, где су били подстанари, у објекат у Улици владике Платона 2, након што је завршена његова адаптација, реконструкција и проширење.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Екипа „Дневника“ имала је прилику да обиђе надограђени спрат гимназије где се налазе библиотека и пет нових учионица, а посебан куриозитет представља специјализована застакљена учионица за припремну наставу за такмичења из које се поглед простире преко центра Новог Сада све до Петроварадинске тврђаве.

Столарија и подови су замењени или реконструисани, монтиран је лифт за ђаке са инвалидитетом, па је Гимназија након завршетка радова добила нов модеран изглед, а надограђени спрат се одлично уклопио у постојећу зграду.

Школа је опремљена најсавременијом технологијом, климатизована и ради безбедности „покривена“ камерама.

Пројекат су заједнички финансирали Покрајинска влада и Град Нови Сад са више од 360 милиона динара и реч о једној од највећих и најскупљих инвестиција у школском систему на територији Града Новог Сада, после изградње нове Музичко-балетске школе на Лиману.

Директорка Гимназије Ружица Вукобратовић казала је да је последње велико реновирање урађено пре више од 30 година, а од тада је број ученика знатно повећан.

„Надоградња је била преко потребна јер смо пре 15 године имали 24 одељена, а данас Гимназију похађа 1.050 ђака распоређених у 32 одељења. Деценијама смо градили добар имиy, а велико интересовање влада јер смо једина Гимназија која има друштвено-језички и природно-математички смер, који је у последње време врло атрактиван пошто многа деца желе студије да наставе на Факултету техничких наука“, изјавила је она за „Дневник“.

Према речима директорке Вукобратовић, није било лако похађати и организовати наставу у туђој школи али је наишла на разумевање радитеља, ученика и колега.

И професори и гимназијалци из Машинске школе носе лепа искуства и успомене. Директор Владимир Гавранић их је домаћински дочекао и према речима директорке Вукобратовић, све је функционисало беспрекорно. Те две велике образовне установе показале су да гимназија и стручна школа могу изврсно да сарађују – није било ниједног инцидента, напротив, међу ученицима рођена су пријатељства, а можда и нека средњошколска љубав.

Kako izgleda Pedagoška i psihološka služba PU “Radosno detinjstvo”? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.