Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Завршен сајам туризма на Новосадском сајму

На Новосадском сајму је од 17. до 19. новембра одржан 53. међународни сајам туризма. Нови термин је обећавао нове доживљаје, а судећи по реакцијама излагача очекивања није изневерио.
Фото: Новосадски сајам
Сајам је окупио више од 250 учесника из Србије, Земље партнера Црне Горе, из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

У Хали „Мастер“ током три дана представиле су се агенције, организације, институције, пословна удружења, туроператери, хотели, бање, терме, национални паркови, осигуравајуће куће, јавна предузећа, винарије и дестилерије, мали произвођачи хране и пића…

Бројни су на својим штандовима организовали наградне игре, али и на својим друштвеним мрежама.

Земља партнер Црна Гора је првенствено најављивала аранжмане за зимовања, дочеке нове године, али и прве за летовања у добро познатим приморским местима.

Љиљана Чукић, менаџер у Националној Туристичкој одрганизацији Црне Горе, изјавила је следеће:

„Овом приликом бих пре свега истакла да ми сваке године радимо промоцију за летњу и зимску туристичку сезону у Новом Саду, промоцију радимо на трговима у неким хотелима, тржним центрима, и ове године као Земља партнер, надамо се да ће наши целокупни наступи довести до већег интересовања гостију из Војводине и за зимску сезону, не само за летњу која је већ традиционално добро посећена од стране гостију из Војводине.

Видим да је Сајам ове године одвојен од Сајам лова и риболова, што је добро, јер туризам захтева да има своје место и своју целину.

Посетиоце је највише интересовало новогодишњи програм, повољност скијалишта и каква су скијалишта у Црној Гори. Велико је интересовање било и за дочек Нове Године који је традиционално познат као најбољи у региону и све општине су се потрудиле да и ове године имамо врхунске извођаче, познате на простору Региона. Ми смо задовољни учешћем на Сајму. Можда би требало да буде више дестинација приказано из окружења јер ће самим тим и инетерсовање грађана бити веће.“

Фото: Новосадски сајам
Покрајински секретаријат за туризам је сва три дана посебно планирао.

Први дан је био искоришћен за представљање младих туризму, тј образовање у туризму. Све средње стручне школе, факултети који имају одговарајуће смерове, као и средње школе из региона су им били гости. Жеља им је била да управо тај аспект образовања младих у туризму и угоститељству истакну.

Други дан је био посвећен региону и регионалном повезивању, а трећи шароликости Војводине, као и женском предузетништву и старим занатима. Како кажу, више су него задовољни постигнутим и оствареним циљевима.

Сајам туризма је имао подршку и од Туристичке организације Војводине.

„Веома смо задовољни посетом на Сајму и владало је велико инетерсовање за наш штанд. Имали исмо много учесника, много посетилаца, и преко 10 презетација из разних локалних туристичких организација, њихових туристичких садржаја, и имали смо нашу велику прес конференцију коју смо одржали поводом другог издања Војвођанског ручка, као и дегустацију јела која су ушла у овај кувар. Осим гастрономије, посетиоци су се занимали за винске путеве али и за духовна блага и културно наслеђе које Војводина може да пружи, као садржаје које ћемо им понудити у наредној сезони јесен/зима, као и о будућим манифестацијам које ће се одржати. Можда је мало термин неуобичајен, а можда ће бити и добар потез. Видећемо“, изјавила је Јелена Малешев из Туристичке организације Војводине.

Svečano otvoren 53. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.