Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Завирите у унутрашњост прве јавне модерне гараже! Вучевић: На понос Града, ово је прва фаза наше борбе за повећање паркинг места- укупно ће бити изграђено 1.200, а ево када се гаража код Бановине пушта у рад (ФОТО)

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић обишао је радове на изградњи јавне подземне гараже код Бановине. Нова модерна гаража имаће 167 паркинг места, укључујући и посебна паркинг места за особе са инвалидитетом и за возила на електрични погон, како би се омогућило пуњење возила док је паркирано.
Фото: nsuzivo.rs
Премијер Србије Милош Вучевић нагласио је да је ово прва гаража коју су радили кроз пројекат концесије заједно са концесионаром и да се тиме пре Град фокусирао на недостатак паркинг места.

„Да вас подсетим, Град је 2020. године у доба короне и великих изазова говорио кроз концесију за четири гараже, три подземне и једне надземне. Ова која је прва готова код Бановине, затим она која је најизазовнија и за мене већи подухват, то је у Улици Модене, затим Трг Републике код Рибље пијаце, највећа и једина надземна биће у Шафариковој улици“- рекао је Вучевић и додао:

-До краја јула, концесионар ће пустити у рад гаражу, Град ће урадити партерно уређење овог прелепог парка између Скупштине Војводине и гимназије “Исидора Секулић”. Остаје да само на зиму, односно када се заврши вегетативни процеси озелени тај део, не може се садити у јуну, јулу и августу када то природно није могуће. Ово је велики подухват и у тешким временима, немојте заборавити да смо имали и пројектовање и корону, поремећај тржишта. Није било лако концесионару да изведе овај подухват. Концесионар је прихватио све захтеве града, да ова гаража буде далеко пространија, јер је ова гаража ипак у центру града. Грађевински је могао то да ради у мањим димензијама, а погледајте колике су ово димензије- једносмерно кретање саобраћаја, једна улазна и излазна рампа. Имали смо такав приступ да посебно буду и места за особе инвалидитетом и посебна паркинг места за возила са електричним погоном. Ово је заиста на понос града- 167 паркинг места и ово је прва фаза наше борбе за повећање паркинг места. Укупно ће бити изграђено 1.200 паркинг места. Овде смо морали да смањимо број паркинг места, што нимало није било лако концесионару, јер смо ми захтевали као Град да би сачували и кестен и јаблане у парку између Скупштине Војводине. То су велике ствари. Овакве ствари мењају град. Ове инвестиције праве амбијент да ви боље и квалитетније живите, да грађани мање троше времена на то где ће паркирати када дођу у центар града. Овде имате сигурност, заштићени сте од свих временских неприлика, пешке сте у центру за два, три минута. Постоји посебан улаз и излаз за пешаке, противпожарни излази- све оно што једна модерна гаража треба да има. Очекујем да градска власт много брже ради по питању Шафарикове улице, то је питање експропријације. Та гаража носи око 600 паркинг места. Град има изазова приликом изградње гараже, али све то иде добро. Честитам свима, радујемо се сви да од друге половине јула имају нову подземну гаражу у центру града.

U Veterniku asfaltirano najviše ulica: Državni vrh obišao radove na važnoj saobraćajnici, premijer Vučević poručio: Snažno podržavam ono što radi Grad, jer oni rešavaju probleme građana

Преузмите андроид апликацију.