Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Ветернику асфалтирано највише улица: Државни врх обишао радове на важној саобраћајници, премијер Вучевић поручио: Снажно подржавам оно што ради Град, јер они решавају проблеме грађана

Вредност улице која се ради у Ветернику, дужине 3,2 километра, је 260 милиона динара, истакао је данас по обиласку министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић. У обиласку важне саобраћајнице придружио се и премијер Милош Вучевић, као и градоначелник Милан Ђурић.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

-Локалне самоуправе, колико год да су јаке, не могу све да реше. Ми се, као министарство, трудимо да радимо и овакве пројекте. У наредној години ћемо се позабавити улазом у Нови Сад са ауто-пута и оно што могу да најавим, на захтев председника Вучића, почели смо да пројектујемо проширење ауто-пута Београд-Нови Сад за још по једну траку. То ће бити неопходно у будућности- нагласио је Весић.

Према речима премијера Вучевића рехабилитација овог дела пута била је неопходна за суграђане због великог броја возила који свакодневно пролазе кроз њу.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Посебно нам је битна безбедност наших ђака. Све ово што радимо, радимо због људи, а не због инфраструктуре, како би људи брже и безбедније путовали. Исто је и са мостовима. Тиме имате више времена за себе и своју породицу. Из оваквих инвестиција подижемо БДП државе. Четврти мост имаће бициклистичке стазе у оба правца, а оно што се показало као фантастичан пројекат је брза пруга на којој су финални радови. Држава је купила 10 регио возова из Швајцарске и пет брзих. Имаћемо више полазака и регио и Соко воза. Хвала свима, и нашим неимарима, који су посвећени радовима. Наставићемо да градимо Нови Сад, то је наша обавеза- рекао је премијер и додао:

-130 милиона је уложено у Ветерник. У Ветернику је највише улица асфалтирано, а чека нас и ширење канализационе мреже. Питање је како би они који су се кандидовали за изборе шта би они урадили, а не да причају како мрзе Вучића или мене. Како би решили питање саобраћаја, мостова, коју фабрику би довели. Снажно подржавам оно што ради Град, јер они решавају проблеме грађана. Ви кажете да сте хуманитарац, а коју фабрику ћете да доведете? Осим што вичете да некога не волите. Шта имају грађани од тога? Плашим се судбине Града ако дође у њихове руке. Избори нису играчка.

„E, ovako se voli novi sad“: Premijer Vučević oduševljen bazenskim kompeksom u Futogu: Ovo je napravljeno zbog građana, a ne funkcionera, ovo su sanjale generacije (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.