Почетна > Бизнис
Бизнис

Затворене три популарне плаже на Тасосу, туристи бесни

Због високих температура у Грчкој и опасности од избијања пожара, затворене су три најпопуларније плаже на Тасосу. Грчке власти су увеле посебне мере како би заштитиле локално становништво и туристе.
Фото: Unsplash/canselguven

Приступ је забрањен на најпопуларнијим плажама – Порто Вати, Мермерна и Парадисе, а осим тога саобраћај је ограничен и на појединим путевима. Туристима се саветује да не иду ни у села у унутрашњости острва, као што су Теологос, Казавити, Кастро, Мариес.

Такође се саветује да у наредним данима становништво и туристи бирају неке лакше доступне плаже.

„Због суше и јаких ветрова, ризик од пожара је веома висок, посебно у јужној Грчкој. Оваква ситуација ће потрајати неколико дана“, упозорио је грчки биро за метеорологију. Наши туристи који су сада на Тасосу на друштвеним мрежама истичу да се на плажама налазе ватрогасци и да нико не може да прође.

„Ми смо данас кренули на Мермерну плажу и вратили су нас, ватрогасци су затворили пут и нема проласка“, написали су Срби на друштвеним мрежама.

Српски туристи су бесни због ове ситуације и негодују на друштвеним мрежама. Они су кивни на грчке власти јер им забрањују приступ најпопуларнијим плажама на Тасосу, а притом дижу цене свих производа и услуга. Напомињу да су Грци морали да направе приступачан прилаз плажама због којих су и дошли на острво Тасос.

„За плаже и да разумем, али за села не. Па не иде нико у обилазак Тасоса да нешто намерно изазива, већ на одмор? Мислим да су Грци довољно зарадили ове године па им се може…“

„Продаш прескупе аранжмане, а онда људима ограничиш кретање. Лепо напишите да људи седе кући. Или још боље да пошаљу паре а остану кући“, један је од коментара.

Pet kineskih giganata najavilo odlazak sa Njujorške berze

Преузмите андроид апликацију.