Ћуфте или ћуфте у сосу су веома популарно јело које смо јели у школским данима и увек су били најукуснији. Колико год се трудили да их поново створимо, увек нешто недостаје.

Јер иако припрема делује једноставна, можемо направити следеће грешке:
– Месо није довољно масно
– Користимо премало зачина
– Превише јаја
– Не пржимо их пре него што их ставимо у сос
– Не одстоје довољно дуго у сосу
Погледајте како да избегнете ове грешке и како да их исправите.
1. Месо није довољно масно
Употреба квалитетног меса је кључна. Месо је најбоље самлети код поузданог месара или изабрати свеже месо без сивих нијанси.
Довољно масно месо, са око 25% масти, обезбедиће сочност.
2. Користите премало зачина
Када су зачини у питању, не штедите на соли и за бољи укус користите босиљак, оригано, рузмарин или жалфију.
3. Превише јаја
Јаја служе само као везиво, па се препоручује само 1 јаје на сваких 500 г меса.
4. Не пржите их пре него што их ставите у сос
Када се ћуфтице лепо обликују, брзо их уваљајте у презле и испеците пре него што их умочите у укусан парадајз сос.
5. Не мирују довољно дуго у сосу
Додамо их у лагано узаврели сос и пустимо да се кувају у њему, за шта ће нам требати око добар сат, зависно од величине, можда и више.
Дуго кување ће им дати времена да упију део течности и самим тим додатне укусе и зачине.
Преузмите андроид апликацију.