Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто нисам срећан? Ових 8 негативних навика спречавају позитивне ствари да уђу у ваш живот

Ако бисте већину људи питали шта највише желе од живота, одговор би био да буду срећни. Довољно једноставан циљ, зар не? Али из неког разлога, срећа је неухватљива за већину људи.
Фото: Pexels/Juan Mendez

Ево у чему је ствар: нико свесно не бира да буде несрећан, али себи можете проузроковати много беде бавећи се негативним менталним навикама. Исходи које доживљавамо у животу често су резултат наших навика.

Подстичем вас данас да се потрудите да елиминишете навике које негативно утичу на вашу срећу. Можете почети тако што ћете одбацити ових 8 негативних навика:

РАЗЛОГ #1 – Неразумни рокови.

Готово сваки циљ је разуман – све што можете да замислите и у шта верујете 100% обично је могуће. Нажалост, уобичајено је да се прецењује шта се може постићи у одређеном временском периоду, због чега многи људи полуде и одустану од сна пре него што уопште почну.

Занимљиво је да већина појединаца потцењује оно што је могуће током дужих периода. Будите сигурни да је ваш временски оквир разуман.

РАЗЛОГ # 2 – Држите се љутње.

Фокусирање на негативне догађаје ствара несрећна осећања. Када дође до крајности, љутња може довести до упуштања у негативне радње како би се некоме осветили.

Држање љутње описано је као испијање отрова, а затим очекивање да ваш непријатељ пати. Ослободите се својих негативних осећања према другима!

РАЗЛОГ # 3 – Проводите превише времена у прошлости или будућности.

Изазов је бити срећан ако стално жалите за прошлошћу или се плашите будућности. Учите из својих прошлих погрешних корака и избегавајте да се задржавате на њима. Избегавајте бригу о будућности.

Фото: Pexels/Bekka Mongeau
РАЗЛОГ # 4 – Прихватање менталитета жртве.

Уобичајено је да тражимо изговоре за своја негативна искуства. Често покушавамо да оправдамо останак у нашим тренутним околностима. Можда сте жртва неке несрећне ситуације, али ваша је одговорност да се извучете из ње.

Преузимање одговорности за догађаје у вашем животу је моћно. Небројени појединци су превазишли невероватне шансе. Међу њима свакако можете бити.

Као што је Стив Мараболи тако мудро рекао, наше притужбе, ваша драма, ваш менталитет жртве, ваше кукање, ваше окривљавање и сви ваши изговори НИКАД вас нису приближили ни корак ближе вашим циљевима или сновима. Пустите своје глупости. Ослободите се заблуде да заслужујете боље и идите да ЗАРАДИТЕ своју срећу.

Проблем који имамо са менталитетом жртве је тај што заборављамо да видимо благослове дана. Због тога се наш дух трује уместо да се храни.

РАЗЛОГ # 5 – Упоређивање себе са другима.

Свако почиње са јединственим скупом талената, вештина и искустава. Избегавајте да се поредите са другима. Ако желите да направите поређење, упоредите се са својом недавном прошлошћу.

Да ли идете у позитивном правцу? Ако јесте, вероватно имате добар разлог да будете узбуђени. Ако не, време је да се позабавите неким променама. Не упоређуј свој живот са другима.

РАЗЛОГ # 6 – Неуспех у учењу из неуспеха.

Неуспех је ретко пријатан, али може бити корисно искуство. Учите из својих неуспеха и примените знање у својим будућим покушајима.

Неуспех може бити одлично средство за кретање ка успеху. Понављање истих грешака ће дати исте резултате. Гледајте на неуспех као на прилику за учење. Неуспех треба да буде наш учитељ, а не погребник.

РАЗЛОГ # 7 – Недостатак захвалности.

Ствари су ретко тако лоше као што изгледају. Редовно подсећање на ово може показати да би ваш живот могао бити дивнији него што мислите. Искористите слободне тренутке да ментално набројите ствари које вас испуњавају осећањем захвалности. То ће омогућити да срећа уђе у ваш живот.

РАЗЛОГ # 8 – Пристајање на ниске стандарде.

Повећајте своја очекивања. Нема разлога да се задовољите мање. Поставите себи високе стандарде и немојте се задовољити ни са чим мањим. Ви сте најбољи судија о себи и својим могућностима. Поставите себи високе стандарде и неколико ограничења.

Nekoliko saveta koji će vam pomoći da se opustite na godišnjem odmoru

Преузмите андроид апликацију.