Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто не треба претеривати у конзумирању воћа?

Чињеница је да једење воћа има бројне предности, укључујући смањење ризика од кардиоваскуларних болести. Ипак, треба пазити да не претерујете.
Фото: Pixabay/romanov

Једење превише воћа може довести до тога да једете мање друге хране која садржи здраве масти и протеине. Недостатак хранљивих материја може бити веома штетан.

Ако поједете превише воћа одједном, ваш шећер у крви ће порасти, узрокујући да жудите за више хране и ту долази до проблема.

Воће садржи угљене хидрате, тако да је равнотежа кључна.

Треба узети у обзир величину порције и комбиновати воће са храном која је извор протеина, влакана или здравих масти. Људи који имају проблема са цревима требало би да разговарају са лекаром како би утврдили коју врсту воћа најбоље подносе и да ли треба да постоје ограничења у конзумацији воћа.

Да ли су цеђени сокови здравији од конзумирања целог воћа и поврћа

Неки верују да је цеђење сокова боље од једења целог воћа и поврћа јер ваше тело може боље да апсорбује хранљиве материје, а вашем систему за варење даје одмор од варења влакана. Кажу да цеђени сокови могу смањити ризик од рака, ојачати имуни систем, уклонити токсине из тела, помоћи варењу и помоћи да изгубите тежину. Међутим, не постоје научни докази да су цеђени сокови здравији од сока који добијате ако једете само воће или поврће.

Ovih pet vrsta hrane treba da jedete svaki dan za hranljive i zdrave obroke

Преузмите андроид апликацију.