Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто мушкарци преувеличавају број сексуалних партнера, а жене умањују?

Са колико жена си спавао пре мене, да ли је секс са бившом био бољи, да ли си чешће водио љубав, да ли те је више привлачила?
Фото: Pixabay/Pexels

То су питања која сваког од нас занимају, а код неких мушкараца изазивају незадовољство. Према мишљењу стручњака, питање о броју партнера једно је од питања о којима највише лажемо.

Иако није ново да мушкарци преувеличавају број жена, а жене умањују број мушкараца са којима су спавале, тема увек привлачи пажњу.

У наредним редовима можете проверити зашто лажемо о броју партнера и зашто смо толико заинтересовани за то.

Према истраживању које је спровео амерички гигант за секс играчке, чак трећина одраслих Американаца је бар једном дала лажан одговор на ово шкакљиво питање. 42 одсто мушкараца признало је да је бар једном лагало блиску особу о броју жена са којима су спавали, посебно о жени са којом су развили везу.

Мушкарци и жене мењају број партнера из два логична разлога

Жене са дугом сексуалном историјом обично умањују број партнера са којима су спавале због друштвене осуде и етикете промискуитетне жене. У неким старим филозофским расправама могла се чути дефиниција промискуитета. Тада би промискуитетна особа била она која је променила више од једног сексуалног партнера за годину дана. Данас, када смо еволуирали као слободна и сексуална бића, та дефиниција више не важи.

Мушкарци, с друге стране, обично преувеличавају број сексуалних партнера. Већина њих је признала да то чини како би унапред показали другој страни да имају искуства и да ће бити задовољни квалитетом. Мушкарци са великим бројем партнера осећају већу сексуалну снагу и мужевност.

Исто истраживање показало је да жене промискуитетним мушкарцем сматрају мушкарца који је током живота спавао са више од 15 жена. С друге стране, мушкарци имају исто мишљење о жени која је спавала са више од седам партнера.

Међутим, жене су флексибилније у свом гледишту, па ће прво упознати особу, узеће у обзир пијанство, усамљеност и сличне факторе и схватиће да мушкарцу понекад треба пажња, чак и ако је у форма везе за једну ноћ.

Мушкарци нису толико толерантни – а то је и главни разлог зашто жене смањују број партнера са којима су спавале. Такође треба напоменути да мушкарци много ређе траже ове информације.

Da li je vreme za promenu posla? 3 signala koje vam telo šalje da je bilo dosta

Преузмите андроид апликацију.