Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто лажемо да идемо у теретану, а заправо грицкамо кокице испред ТВ

Ако сте икада слагали некога да сте управо кренули у теретану, а заправо седите испред ТВ и “дижете тегове” узимајући чинију са кокицама, нисте једини. Сваки четврти Британац повећава број тренинга кад одговара на питање колико пута вежба недељно, показује британска студија.
Фото: Pexels/Alena Darmel

Људи преувеличавају и дужину тренинга и број пређених километара на бицикли или на трчању. Неки чак признају да људима говоре да су вежбали иако нису, а сваки десети иде тако далеко да на друштвеним мрежама оставља поруку да је у теретани иако јој није ни близу.

Ипак, претварање не пролази добро, па је 46% неискрених признало да су их ближњи ухватили у лажи. Није занемарљив ни број оних који преувеличавају број одрађених склекова, трбушњака и згибова. А 15% се учланило у фитнес клуб, али је уместо међу справама завршило у оближњем пабу.

Британци најчешће лажу колеге, затим пријатеље, па чак и партнера, а сваки десети праве податке о рекреацији крије од лекара.

Најчешћи разлог лагања, присутан код сваког другог испитаника је бојазан да ће изгледати лењи ако открију да у теретани забушавају. Ту су и жеља да импресионирају околину, као и иронично, страх да не буду једини у друштву који се не рекреирају.

Koje su normalne vrednosti otkucaja srca?

Преузмите андроид апликацију.