Treba naglasiti da krompir sam po sebi nije nezdravo jelo. Naprotiv, krompir je veoma zdravo povrće koje se preporučuje u pravilima zdrave ishrane.
Ono što krompir čini nezdravim je način na koji se priprema, prženje u dubokom ulju. Prženje u dubokom ulju je uobičajena metoda pripreme prženog krompira.
To je vrlo jednostavan način pripreme mnogih namirnica i prilično je popularan, posebno u restoranima brze hrane.
S druge strane, hrskavost i upravo to obogaćivanje uljima mnogi vole, što ga čini još popularnijim.
Međutim, namirnice pržene u dubokom ulju su pune kalorija i zasićenih masti, koje su veoma nezdrave i negativno utiču na zdravlje. Prženjem u dubokom ulju, krompir gubi vodu i upija mnogo ulja i to ga čini veoma nezdravom hranom.
Hoćete pomfrit kao iz restorana? Primenite staru bakinu caku i uradite ovo pre prženja
Preuzmite android aplikaciju.