Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто iPhone телефоне није пожељно остављати на пуњачу током ноћи?

Колико год то често радили и колико год било привлачно, корисници iPhone модела упозорени су да не би требало да остављају своје уређаје на пуњачу током ноћи.
Фото: Pexels/Jess Bailey design

Готово сваки корисник паметних телефона је ово макар једном урадио, са појединим људима који то раде константно, додајући сто аларма како би се припремили за своја јутра, али како поједина истраживања наводе, батерије могу бити подложне стресу прековременог рада, баш као и људи.

Међутим, један човек је доказао да остављање iPhone телефона на пуњачу током ноћи може довести до оптећења батерије и скратити јој живот. Рекао је људима да избегавају овакве вишесатне третмане уколико желе да њихови уређаји трају. Снимивши видео на ову тему, корисник ТикТок платформе имена Шомс, пружио је додатне доказе о томе колико заправо овакви третмани могу бити штетни.

– Свако воли да каже како је „цурење“ батерије само мит и да остављање телефона преко ноћи нема никакав утицај на здравље ваше батерије, али ћу вам сада управо то и доказати – изјавио је Шомс.

Држећи свој iPhone 13 Pro модел, који је купио када је изашао прошле године, Шомс га је окренуо и показао да се он налази на 100% батеријског здравља. Он га је затим упоредио са жениним регуларним iPhone 13 моделом који је она купила три месеца након лансирања и који је већ на 93%. На крају, ТикТок је извадио и бонус iPhone 12 Pro уређај који је купио годину дана пре 13 Pro Маx, али је и он је такође био на 100%.

Како је Шомс објаснио:

– Она свој телефон оставља на пуњачу сваке ноћи када оде у кревет, док ја могу набројати на прстима једне руке колико сам пута то урадио. Стога, уколико бринете о здрављу своје батерије у телефону, било због продаје или максималног батеријског живота у свакодневној употреби, онда је потребно да престанете са пуњењем ваших iPhone модела током ноћи.

Kako da zaštitite merne uređaje od smrzavanja?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке