Sigurno ste jedan od onih koji su primetili da je u „McDonald’s“ restoranima „Coca-Cola„bolja od bilo koje druge. I šta je to što je u „McDonald’s“ restoranu čini drugačijom? Razloga je više, a svi ovi razlozi utiču na konačan ukus kole.
Koliko god to čudno zvučalo, jedan od zaposlenih objašnjava koje su „tajne“ savršene koka-kole u jednom od najpoznatijih lanaca brze hrane.
Jedan od zaposlenih otkrio je da su u „McDonald’s“ restoranima slamke napravljene tako da budu određene dužine i širine, tako da više mehurića udari u jezik kada popijemo gutljaj, što čini ukus mnogo boljim.
Američka veb stranica „McDonald’s“ restorana potvrđuje činjenicu da je trik u slamčici, ali tajna je zapravo kombinacija nekoliko stvari. Način hlađenja, čistoća vode, činjenica kako se sirup kole čuva i širina slamčice.
Naime, čak 85 odsto ovog gaziranog pića čini voda i ako nije kvalitetna, to se odmah oseti u ukusu. Zato „McDonald’s“ praktikuje tzv „Zlatni standard“ u filtriranju vode. Takođe, većina restorana brze hrane dobija sirup u kesama koje se nalaze unutar kartonskih kutija, dok u „McDonald’s“ stiže u kontejnerima od nerđajućeg čelika.
Evo odgovora iz „McDonald’s“ restorana na često postavljano pitanje:
Voda i koka-kola sirup se prethodno ohlade pre ulaska u aparate sa odnosom sirupa koji je podešen tako da se led topi. Takođe važno je i održavanje uređaja hladnim tako da je piće uvek osvežavajuće. Tako se osigurava da pića uvek ispunjavaju zlatni standard. Voda se filtrira pre nego što uđe u slavine pojilice. Tu je i slamčica, malo je šira od tipične slamke, tako da sav taj ukus kole može pogoditi vaše nepce.
Kompanija “Coca Cola HBC” među najboljima u svetu u očuvanju životne sredine
Preuzmite android aplikaciju.