Početna > Život i stil
Život i stil

Zašto budućnost hrane leži u zelenoj hrani?

Naučnici se slažu da je tanjir sa dve trećine biljne hrane i jednom trećinom mesa, ribe, jaja i mlečnih proizvoda odličan recept za uravnoteženu ishranu.
Foto: Pixabay/Rohtopia

Šta je tako dobro u mediteranskoj ishrani o kojoj svi toliko pričaju?

Tradicionalno se bazira na maslinovom ulju, svežem voću i povrću, a oni koji uživaju u njegovim blagodetima šalju jednostavnu poruku:

Jedite više hrane biljnog porekla, bolje ćete se hraniti i lakše ćete živeti.

Naučnici se slažu da je tanjir sa dve trećine biljne hrane i jednom trećinom mesa, ribe, jaja i mlečnih proizvoda odličan recept za uravnoteženu ishranu.

Povećanje unosa biljne hrane je fantastično jednostavan način da se brinete o svom zdravlju i telu, ali i planeti na kojoj živimo. Naime, opšte je poznato da biljna hrana može biti nutritivno vredna kao meso ili mlečni proizvodi, ali znatno manje iscrpljivati vredne prirodne resurse.

Da bi zaštitili životnu sredinu, stručnjaci smatraju da budućnost hrane mora biti u zelenom tonu.

Recept dana: Namaz od graška, bosiljka i nane

Preuzmite android aplikaciju.