Ako nikako ne možete da pijete gorku kafu, a ne ne želite da koristite šećer, poslužiće vam ovaj trik.
Širom sveta ispijanje kafe je postao kult. Da li da bi nas razbudila ili da bismo sebi ugodili i uz miris i ukus uživali u društvu nama bliskih ljudi, kafa je svakako napitak koju svakodnevno konzumira veliki broj ljudi.
Kako su brojna istraživanja pokazala, kafa ima mnoge benefite i za naše zdravlje, ako se umereno konzumira. Ali sva istraživanja se slažu u tome da je kafa zdrava isključivo ako se konzumira bez dodatka šećera.
Šta da rade ljubitelji slatke kafe?
Ako pripadate onoj grupi ljudi koji jednostavno uživaju u kafi, ali ne vole da je piju gorku već u nju dodaju šećer, onda će vam možda pomoći ovaj trik.
Cimet je fantastičan začin, koji pored divnog mirisa ima tu moć da hranu i piće učini slađim. Stavite ovaj začin u vašu kafu i videćete da će vaša kafa biti slatka, a da pri tome niste dodavali šećer. Tako ćete svakako zaobići i nepotrebne kalorije koje dodajete upotrebom šećera. Cimet nema kalorija, ali zato ima mnogo benefita po zdravlje. Istovremeno ćete uživati u slatkom napitku, ali i zaštititi svoje zdravlje.
Postoji još jedan, malo „čudan“ način da kamuflirate gorak ukus kafe. U pitanju je so. Dodajte vrlo malo soli u kafu i tako ćete suzbiti njenu gorčinu, jer je natrijum taj koji postiže da kafa bude manje gorka.
Preuzmite android aplikaciju.