Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Заменик градоначелника у Ријеци поводом дана града

Заменик градоначелника Игор Црнобарац боравио је у званичној посети Граду Ријеци у периоду од 13. до 14 јуна поводом Дана града и обележавања Дана светог Вида, заштитника Ријеке.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Током боравка Црнобарац је присуствовао свечаној седници Градског већа одржаној у Хрватском народном казалишту, у оквиру које су додељена јавна признања Града Ријеке. Гостима су се обратили председница Градског већа града Ријеке Ана Трошељ, градоначелник Ријеке Марко Филиповић, изасланик председника Републике Хрватске жупан Приморско-горанске жупаније Златко Kомадина те изасланик председника Владе, потпредседник Владе и министар мора, промета и инфраструктуре Олег Бутковић.

Заменик градоначелника је ову прилику искористио да пренесе честитке градоначелника Новог Сада Милана Ђурића и свих Новосађана градоначелнику Марку Филиповићу и Ријечанима поводом Дана града и Дана светог Вида. У срдачном сусрету они су разговарали о потенцијалима за унапређење сарадње и размене између ова два пријатељска града.

Такође, традиционално, поводом обележавања празника св. Вида на Kорзу је одржана Гастрофешта, а Игор Црнобарац је заједно са осталим званицама и Ријечанима присуствовао заједничкој маренди и пригодном музичком програму.

 Посету Ријеци заменик градоначелника је закључио сусретом за генералним конзулом Републике Србије у Ријеци Ненадом Маричићем који је истакао да Генерални конзулат ове године обележава 24 године рада. Он је такође нагласио како су припадници српског народа у овом делу Хрватске увек били активни чланови друштвене заједнице, присутни у свим подручјима друштвеног, политичког, културно-уметничког, научног и стваралачког живота.

Нови Сад и Ријека имају пријатељску сарадњу још од 2011. године која се пре свега види у њиховој мултикултуралности и многобројним везама у домену пре свега културе, спорта и туризма.

Ovog vikenda nam ne trebaju kišobrani! (15. i 16. jun)

 

Преузмите андроид апликацију.