Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овог викенда нам не требају кишобрани! (15. и 16. јун)

Дуго очекивани викенд је коначно стигао. Викенд је стигао а са њим и лепо време. Субота и недеља биће сунчани. У суботу ће се температура кретати од 13 до 28, а у недељу од 16 до 30 степени. Искористите лепо време и уживајте са породицом и пријатељима.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

Летња сликарска колонија „Све боје Буковца“ у КС Буковац

У суботу, 15. јуна, са почетком у 15 часова, на Селишту изнад Буковца одржаће се друга по реду летња сликарска колонија „Све боје Буковца“ и изложба настала на радионицама у Културној станици Буковац.

Ликовна колонија у Буковцу већ другу годину заредом окупља страствене сликаре из дворишта насеља Буковац, док се ликовне радионице одвијају током целе године у Културној станици Буковац под менторством координатора и академског сликара Душана Савковића.

У суботу ће учесници користити различите технике и боје како би пренели своје утиске на платно.

Радове излажу и нова дела стварају: Зоран Бајакић, Марија Марић, Сања Копања Сладојевић, Славица Симић, Јована Антонић, Јелена Бошњак, Јована Петровић, Милица Лазаревић, Славица Режух, Тина Дулић, Габријела Дулић, Теодор Раковић, Драгица Вукић, Тијана Бошњак, Гордана Фехир, Душица Видачковић, Драва Чинчурак, Дарко Марић, Војислав Бајакић, Новка Мијић, Надица Нанић Милка Ромић Билић и Марија Христов.

У оквиру колоније, на Селишту изнад Буковца биће изложени и дечији радови са радионице ткања, која се такође одржава у КС Буковац.

Завичајни збор – Косидба по 24. пут, ове суботе, у Буковцу
Фото: ТОНС

Завичајни збор – Косидба одржаће се у суботу, 15. јуна са почетком у 15 часова на Селишту у Буковцу. У питању је 24. по реду Завичајни збор.

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац обратиће се присутнима на манифестацији Завичајни збор – Косидба која се, по 24. пут, одржава у Буковцу и традиционално садржи три сегмента: спортско-витешки, културно-забавни и такмичење у кошењу траве.

Манифестацију организују Завичајно удружење „Мањача“ и Савез крајишких удружења, са циљем очувања идентитета, обичаја, културе и традиције Срба из западног дела Босанске крајине, као и међусобног повезивањa сродних удружења и појединаца из региона.

Сајам аутомобилчића и први новосадски „Oldtimer show“ у недељу 16. jуна на платоу СПЕНС-а

Сајам ће бити отворен у 11:00 часова док ће се у 11:30 присутнима обратити организатор, представници града Новог Сада а манифестацију ће свечано отворити Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

Фото: Промо

Организатор манифестације је Савез возача Новог Сада, уз подршку града Новог Сада, јавних комуналних предузећа, покрајинског Секретаријата за привреду и туризам и Савеза возача Војводине.

Манифестација је сајамско-фестивалског карактера са акцентом на едукацију о безбедности у саобраћају, све кроз дружење И забаву коју су припремили сами излагачи.

На овогодишњем Сајму аутомобилчића учешће је потврдило преко 40 колекционара и излагача макета и играчака аутомобила из региона.

Манифестацију ће употпунити и велики број егзотичних аутомобила из различитих епоха и категорија, њих више од 80.

За добар звук ове године се потрудио Креативни М Кутак где ће преко 30 основаца свирати домаће и стране рокенрол садржаје, у складу са амбијентом.

За све додатне информације можете контактирати организатора на телефон 063 54 96 07.

Музејска играоница за децу у Музеју Војводине „Туризам – Авантуризам“ у недељу, 16. јуна

Другари узраста од 5 до 10 година, све што вам треба су фотоапарат и пасош, које ћете направити у Музеју Војводине. И спремни сте за авантуру!

Видимо се у недељу, 16. јуна, (Дунавска 35) у 11 сати, а Мина, Ивана и Милица вас чекају са географским атласом!

Пријавите се путем мејла на адресу: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Бесплатне радионице за комшије испред КС Барка у недељу, 16. јуна

Радионице за комшије испред КС Барка, од 16. до 19. јула 9:30-11 часова.

Фото: Facebook.com/kulturnastanicabarka
Уз звуке гитаре у Музеју Војводине до 16. јуна

До недеље, 16. јуна, Музеј Војводине вас са великим задовољством позива да посетите традиционални сусрет студената гитаре.

Фото: Facebook.com/MuseumofVojvodina
Овај посебан догађај окупља талентоване младе гитаристе који ће својим наступима пружити незаборавно музичко искуство за све посетиоце.

Свакодневни концерти ће се одржавати у пријатном амбијенту Музеја Војводине, пружајући вам могућност да се опустите и уживате у јединственим звуцима гитаре.

Овај догађај је идеална прилика за све љубитеље музике, као и за оне који желе да се ближе упознају са богатим светом гитарске уметности.

Не пропустите ову прилику да подржите младе музичаре и уживате у њиховој интерпретацији.

Сусрет студената гитаре у Музеју Војводине обећава да ће бити незабораван догађај који ће обогатити културну понуду нашег града.

Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – 51. ИНФАНТ- одржаће се до 18. јуна у Новом Саду.

У избору селектора, редитеља Александра Поповског гледаћемо четири представе које на различито узбудљиве начине славе креативност људског духа.

16. јун/СНП/Велика сцена, 19.30/“СИРАНО”(Југословенско драмско позориште, Београд)

Драган Мићановић, један од најбољих глумца кога је Србија икада имала, игра насловну улогу у “Сирану” Југословенског драмског позоришта. Они који су гледали представу кажу да је раскош глумачких валера које је у њој приказао ретко виђан на нашим сценама. И представа је раскошна, јер какав би то “Сирано” Едмона Ростана био да није у велелепним костимима, сценографији, кореографији и свему другом што припада том херојском јунаку. Све у режији Горчина Стојановића.

У причи о песнику, идеалисти, дубоко осећајном човеку, који се размеће храброшћу како би прикрио несигурност због свог физичког изгледа, човеку који духовитошћу штити рањиво срце, између осталих у многоброј глзмачкој екипи играју и: Марија Вицковић, Анита Манчић, Небојша Миловановић, Марко Јанкетић…

Уживајте!

„Ala je lep ovaj svet, onde potok, ovde cvet“ – na današnji dan umro jedan od najpoznatijih Novosađana na čijim pesmama odrastaju sva deca

Преузмите андроид апликацију.