Pasulj je mnogima omiljen, a zahvaljujući jednom kulinarskom triku možete dodatno poboljšati njegov ukus.
Prvo mora da stoji u vodi, koja se potom prosipa.
Ali trik je u tome što kada počnete da ga kuvate, potrebna vam je topla voda.
Posle toga vratite na šporet, ponovo začinite, dodajte meso i nastavite sa kuvanjem.
Kuvari tvrde da ćete zahvaljujući ovom jednostavnom koraku sigurno biti oduševljeni ukusom pasulja.
Pasulj je mahunarka koja je izuzetno zdrava.
Sadrži skoro sve esencijalne aminokiseline.
Pored aminokiselina, sadrži i kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, magnezijum, cink i natrijum, odličan je izvor proteina, vitamina B6, riboflavina i vitamina B3, pa jedna porcija pasulja obezbeđuje 20 odsto dnevne količine potrebe za vlaknima.
Pošto sadrži gvožđe, može pomoći u lečenju anemije i jačanju imuniteta.
Osim toga, pasulj je veoma popularan u vegetarijanskoj kuhinji jer se njegovom upotrebom nadoknađuje nedostatak proteina.
Preuzmite android aplikaciju.