Почетна > Србија
Србија

Захтеви за прикључење нелегалних објеката од 15. септембра

Подношење захтева за привремено прикључење на електроенергетску мрежу, гасну мрежу или мрежу даљинског грејања, као и водовод и канализацију незаконито изграђених објеката на територији града Београда почиње 15. септембра.
Foto: Pixabay/jasonshepard
Пријављивање ће трајати 30 дана, а након тог рока захтеви више неће моћи да се поднесу, саопштио је данас Беоинфо.

Како се наводи у саопштењу, Секретаријат за послове озакоњења објеката надлежан је за пријем захтева и издавање обавештења за незаконито изграђене објекте на територији Београда који су већи од 400 квадрата бруто развијене грађевинске површине, док се захтеви за мање објекте подносе градској општини на чијој територији се налази објекат.

Може се привремено прикључити само један објекат, односно један стан истог власника који користи за становање.

Захтев за привремено прикључење подноси власник стамбеног објекта, док за власнике станова у стамбеним и стамбено пословним зградама за колективно становање, захтев за привремено прикључење подноси стамбена заједница.

Уз захтев се достављају и захтеви власника станова, за сваки појединачни стан и захтев за прикључење заједничких делова зграде, као што су лифтови, осветљење, подстанице на дистрибутивни систем електричне енергије.

У случају да није формирана стамбена заједница, захтеве подносе власници станова.

За објекте за које у поступку озакоњења није достављен геодетски снимак или за које није покренут поступак озакоњења, уз захтев за привремено прикључење, потребно је доставити геодетски снимак.

Захтеве за привремено прикључење могуће је поднети радним данима, од 8.30 до 15.30 часова, на писарницима Градске управе на Тргу Николе Пашића 6, Улици краљице Марије 1, Улици 27. марта 43–45 и Тиршовој 1.

У саопштењу се подсећа да је Влада Србије усвојила је Уредбу о начину, условима и поступку за привремено прикључење на електроенергетску мрежу, гасну мрежу и/или мрежу даљинског грејања, водовод и канализацију незаконито изграђених објеката која прописује начине, услове и поступке за то прикључење.

Od srede niže cene u svim trgovinskim lancima za 20 osnovnih proizvoda

Преузмите андроид апликацију.