Почетна > Србија
Србија

Од среде ниже цене у свим трговинским ланцима за 20 основних производа

Председник Србије Александар Вућић најавио је данас да је постигнут договор са произвођачима и трговцима да се од среде снизе цене у продавницама, у свим малопродајним ланцима, за 20 основних производа, који ће имати етикету „Боља цена“.
Фото: Танјуг/МУСТ/Ђорђе Крстић

„(Министра трговине Томислава) Момировића сам молио да заједничким напорима са произвођачима и трговцима покушамо да урадимо одређене ствари и захвалан сам свима и приозвођачима и трговцима и министарству“, рекао је Вучић.

Председник је, показујући корпу са тим производима, објаснио да су то производи који ће бити означени логом – Боља цена.

Истакао је да је реч о великом појефтињењу цена основних производа.

Вучић је рекао да имамо убедљиво најнижу цену хлеба у региону и Европи, а неки чак имају у региону и три пута већу цену хлеба него што је у Србији.

Прегледали смо заједнички где имамо проблема са ценама, додао је он.

„Ово је пилећи паризер, редован је цена је 399 динара, а биће од среде 259,99 динара, дакле реч је о огромном појефтињењу. Јогурт, редована цена је 164,9 а биће 139,9. Молим људе само да пронађу производе са тим ценама“, рекао је Вучић.

Истакао је да неким то изгледа смешно, али да је држава хтела да покаже колико брине о људима.

Напоменуо је да ће од 1. јануара производни трошкови да расту и да ће се то и видети у ценама, али да држава може да направи велике акције и помогне обичном народу.

„Детерџент за посуђе, редовна цена је 126 динара, а биће 69,9 динара, огромно појефтињење. Шпагете 75 динара, а биће 49,9 динара. Млеко дуготрајно, редовна цена 109,9 а биће 95 динара. Сок од јабуке 120 динара, а биће 80 динара. Кромпир је 99 динара, а биће 60 динара, Домаћи зачин је 70, а биће 50 динара. Шампон за бебе 107,9 динара, а биће 69,99 динара, кафа Добро 100 грама 139,9 динара, а биће 89,9 динара“, навео је Вучић.

Казао је да не можемо да контролишемо много цену нафте, али имамо најјефтинију струју и хлеб у Европи.

Ово је велики резултат, наравно да ће постојати они који ће то да обесмисле, као што су радили и са градњом аутопутева и Београда на води и друго.

„Остаје нам да радимо на договорима о слободној троговини са много земаља, од Кине, Емирата, Египта, и других. Изузетно значајно што је Ана Брнабић у Јужној Кореји, верујем да ћу председника те земље срести у УН, што је добро за прављење доброг инвестиционог амбијента. Са Јапанцима разговарамо о Бистрици и свему другом“, навео је Вучић.

Počela evakuacija srpskih turista u Grčkoj

Преузмите андроид апликацију.