Почетна > Србија
Србија

Почела евакуација српских туриста у Грчкој

Почела је евакуација српских туриста из места Платањас на Волосу, где су туристи остали блокирани због великог невремена и поплава у Грчкој, рекла је данас за Танјуг помоћница министра туризма Дуња Ђенић.
Фото: Танјуг/AP Photo/Vaggelis Kousioras

„У Платањасу је 11 држављана Србије који ће бродом бити превезени до Волоса, одакле ће аутобусом бити превезени до Катеринија, где им је обезбеђено преноћиште, а након тога ће им бити обезбеђен транспорт до Србије“, објаснила је Ђенић.

Према њеним речима, евакуацију српских туриста изводе туристичке агенције из Србије у координацији са локалним партнерима у Грчкој и локалним властима.

„Наставља се планирање активности за транспорт наших путника из места Милини, где је данас успостављено и снабдевање електричном енергијом. У том месту тренутно је наших 20 туриста који су дошли сопственим превозом“, рекла је Ђенић.

Она је додала да је у континенталном делу Грчке свуда успостављен саобраћај, као и да се временске прилике стабилизују.

Како је истакла, српски туристи нису животно угрожени, а обезбеђена им је вода за пиће и храна.

Амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић изјавио је раније данас за Тањуг да у делу Грчке где се налазе српски туристи нема животно угрожених.

Према његовим речима, српски туристи су разасути на више места у Грчкој и постоји одређени број њих који не желе да се евакуишу и врате у Србију, као и оних који желе да пређу у неко друго место у Грчкој и наставе одмор.

Такође, додао је, постоји одређени број српских туриста који су током поплава остали без аутомобила.

Vučić: Svaka čast, momci! Srećno u finalu i osvojite zlato za Srbiju!

Преузмите андроид апликацију.