Pored osnovnih začina kao što su so i vegeta, vašoj kuhinji je potrebno nešto više.
Ove začine ne koristite svaki dan pa ih morate čuvati u hermetički zatvorenim kontejnerima, dalje od direktne toplote i svetlosti.
Mlevena crvena paprika
Koristi se kao začin za supe, sosove i jela od mesa.
Lovorovo lišće
Delikatni kvaliteti jednog lista daju novu dimenziju sosu ili supi koji se krčka.
Mleveni cimet
Daje nostalgiju desertima, ali i slana jela.
Mleveni korijander
Često se koristi u mediteranskim supama i čorbama. Uparite ga sa aromatičnim kimom za dodatni sloj ukusa.
Mleveni kim
Popularan u latinoameričkim jelima i kari prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim ukusom, pojačava zemljanost pasulja i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite pljeskavice od povrća ili mesa.
Čili u prahu
Ova mešavina (koja može uključivati sušeni čili, beli luk, origano, kim, korijander i karanfilić) pruža koncentrovani začin. Pre pečenja na roštilju istrljajte meso na biftek.
Zrna crnog bibera
Prirodni je začin u mnogim jelima.
Preuzmite android aplikaciju.