Početna > Život i stil
Život i stil

Začini koje morate imati u svojoj kuhinji. Uz njih je svako jelo ukusnije

Pored osnovnih začina kao što su so i vegeta, vašoj kuhinji je potrebno nešto više.
Foto: Pixabay/Stevepb

Ove začine ne koristite svaki dan pa ih morate čuvati u hermetički zatvorenim kontejnerima, dalje od direktne toplote i svetlosti.

Mlevena crvena paprika

Koristi se kao začin za supe, sosove i jela od mesa.

Lovorovo lišće

Delikatni kvaliteti jednog lista daju novu dimenziju sosu ili supi koji se krčka.

Mleveni cimet

Daje nostalgiju desertima, ali i slana jela.

Mleveni korijander

Često se koristi u mediteranskim supama i čorbama. Uparite ga sa aromatičnim kimom za dodatni sloj ukusa.   

Mleveni kim

Popularan u latinoameričkim jelima i kari prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim ukusom, pojačava zemljanost pasulja i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite pljeskavice od povrća ili mesa.

Čili u prahu

Ova mešavina (koja može uključivati sušeni čili, beli luk, origano, kim, korijander i karanfilić) pruža koncentrovani začin. Pre pečenja na roštilju istrljajte meso na biftek.

Zrna crnog bibera

Prirodni je začin u mnogim jelima.

Sve blagodeti šafrana

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake