Većina začina može zadržati svoj ukus duže od pet godina, ali samo ako ih pravilno skladištite.
Iako mnogi ljudi koriste staklene posude za skladištenje otvorene hrane, kada su u pitanju začini, to nije dobro.
Staklene posude u kojima držite začine mogu izgledati lepo i organizovano, ali predugo držanje začina u njima može smanjiti intenzitet ukusa i mirisa.
Ako primetite da vaši začini menjaju boju i više mirišu, ili jednostavno nemaju miris, vreme je da ih bacite.
U stvari, većina začina ima rok trajanja od dve do tri godine.
Možemo koristiti začine više od pet godina ako ih pravilno skladištimo.
Nikada ne bi trebalo da koristimo providne kontejnere za začine.
Začine uvek treba čuvati u hermetički zatvorenim i neprozirnim posudama ako želite da sačuvate aromu i teksturu začina.
Preporučujemo korišćenje kesa za začine, jer to obezbeđuje dugovečnost proizvoda štiteći ga od oksidacije i održavajući ga suvim i svežim.
Takođe začine držite dalje od izvora toplote kao što su pećnica ili mašina za pranje sudova.
Preuzmite android aplikaciju.